Boeken

Saturday, January 16, 2016

Groeispurt kunstmatige intelligentie


Kunstmatige intelligentie geldt als een van de veelbelovende technologie├źn met mogelijk grote maatschappelijke gevolgen. Bennie Mols, auteur op dit terrein, belicht de hoogtepunten die geweest zijn 2015 en gaan komen in 2016.

Als geen ander is kunstmatige intelligentie een onderwerp voor verstrekkende toekomstbespiegelingen. Zal de intelligente machine straks de mens de baas zijn, hebben we de ontwikkeling nog wel onder controle? Begin vorig jaar waren die vragen aanleiding voor bekende namen als Elon Musk en Stephen Hawking om op te roepen tot een de mens dienende kunstmatige intelligente.

Maar waar staan we eigenlijk op dit ogenblik? Want grote vergezichten zijn belangrijk om te bespiegelen, voorlopig is de praktijk van de kunstmatige intelligentie een andere. Het is al een prestatie van formaat nu het lukt een computer een spelletje te laten spelen.

Dus eerst maar eens de nuchtere feiten: wat heeft kunstmatige intelligentie in 2015 gepresteerd en wat staat er dit jaar op de agenda. Een overzicht.

Lees hier het hele artikel.