Monday, April 22, 2024

Geïnteresseerd in een lezing over AI?

Al sinds 2012 (ver voor de huidige AI-hype) geef ik lezingen over AI. Dat begon met mijn boek 'Turings tango' dat in 2012 werd gepubliceerd. Sinds de publicatie in mei 2023 van mijn pocketboek over AI - 'Slim, slimmer, slimst - Hoe kunstmatige intelligentie de mens een turboboost geeft' - is het aantal verzoeken voor lezingen over AI toegenomen. En zeker na de doorbraak van ChatGPT eind 2022 merk ik dat veel burgers, bedrijven, organisaties, opleidingen en instituten graag willen weten wat AI voor ze kan betekenen.

Ik heb ook gemerkt dat er enerzijds vaak onrealistisch hoge verwachtingen zijn van AI, maar dat er anderzijds vaak onnodig veel angst is. Je hebt sprekers die alleen maar hosanna-verhalen houden over AI, en je hebt sprekers die vooral een waarschuwende vinger opsteken. Ik denk dat burgers, bedrijven en overheden het meest gebaat zijn bij een realistisch verhaal.

Daarom vertel ik in mijn lezingen op een realistische, hype-vrije, maar toch inspirerende manier wat AI is, wat het goed kan (en soms beter dan mensen), wat het niet goed kan en waarin mensen veel beter zijn, en hoe we als mensen AI op een effectieve, betrouwbare en verantwoorde manier kunnen inzetten. Het zoeken naar een goede samenwerking tussen mens en AI is altijd de kern van mijn verhaal.Inmiddels heb ik lezingen gegeven voor zeer uiteenlopende doelgroepen: van IT-bedrijven tot Waterschappen, van bibliotheken tot hogescholen, en van studenten gezondheidswetenschappen tot docenten in Performing Arts.

Enkele recente opdrachtgevers: Studium Generale Maastricht, Valcon BV, iBestuur, Saxion Hogeschool, Post Academische Opleidingen (PAO) Leiden, TD SYNNEX, Viro Beheer, Bibliotheek Middelharnis, Bibliotheek Rivierlanden, OOMT Mobiliteitsbranche, Nationaal Automotive Congres, Waterschap Hollandse Delta, SeniorWeb, Lucia Marthas Institute for Performing Arts, Synechron.

Voor het aanvragen van lezingen kunt u contact opnemen met Speakers Academy®.