Friday, November 3, 2017

Hallo robot - Alles over mijn nieuwe boek

Het leukste robotboek van het universum is verschenen, geschreven door Bennie Mols en Nieske Vergunst. Met 'Hallo robot' kruip je onder de huid en in het brein van de robot.

                              


Check voor media-aandacht, recensies en optredens: Hallorobot

Een selectie:--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Robotica stond de hele maand november centraal bij de CPNB-campagne NederlandLeestBol.com zette de 10 leukste boeken over robots op een rij...en Hallo Robot staat op nummer 1!

(Mijn boek Turings tango staat trouwens op nummer 3 en in nummer 8 ('Machines die denken') schreef ik een essay.)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met robots, dus je kunt ze maar beter goed leren kennen. 
Omarm ze als maatjes en collega’s.Wij zijn niet bang voor robots, en daarom verwelkomen Nieske Vergunst en ikzelf de machine als medemens in ons nieuwe boek 'Hallo robot' dat op 7 november 2017 verscheen bij Uitgeverij Nieuw Amsterdam. In december 2017 verschijnt al de tweede druk.

Zoals Susan Calvin, de robotpsycholoog uit Isaac Asimovs sciencefictionboek Ik, robot, zegt: ‘Er was een tijd dat de mensheid alleen stond tegenover het heelal en zonder een vriend. Nu heeft ze wezens om haar te helpen; sterkere wezens dan zijzelf, trouwer, nuttiger en geheel aan haar toegewijd. De mensheid is niet langer alleen. Heb je er ooit zo over gedacht?’

Op de website van Hallo robot staat ook een tijdlijn van sciencefictionrobots en als extra materiaal dat niet meer in het boek paste onze hoogstpersoonlijke eregalerij van echte robots!