Boeken

Tuesday, June 12, 2012

Stofzuigen is moeilijker dan schakenKom op maandag 18 juni 2012 naar het Kenniscafé in De Balie in Amsterdam voor een inspirerende discussieavond die in het teken staat van denkende machines. Wat kunnen denkende machines en wat willen we van denkende machines? Aanleiding voor het Kenniscafé is de honderdste geboortedag van Alan Turing op zaterdag 23 juni aanstaande. Alan Turing is een van de belangrijkste computerpioniers en grondlegger van de kunstmatige intelligentie.

Bijdragen komen deze avond van de informatici Peter Sloot (UvA) en Catholijn Jonker (TU Delft) en van ondergetekende, Bennie Mols (naar aanleiding van mijn boek Turings Tango). Omdat ik maandagavond in Engeland ben vanwege twee Turingconferenties, zal ik helaas alleen virtueel bij het Kenniscafé aanwezig zijn, maar dat dan wel mede dankzij de Universele Turingmachine en Turing als pionier van het digitale tijdperk....

Beluister maandagavond verder de column van Maarten Keulemans, bekijk een Turingmachine gemaakt van LEGO (door het Centrum Wiskunde & Informatica) en doe mee aan de Turingtest (verzorgd door science center NEMO). Presentatie is in handen van Martijn van Calmthout, chef Wetenschap van de Volkskrant.

Het Kenniscafé is een coproductie van de Volkskrant, NEMO, KNAW en de Balie.

Kenniscafé De Balie: 20.00-22.00 uur
Kaarten: € 8,-
Info en reserveren via www.debalie.nl